Wie ben ik?

 Mijn naam is Frank Maatman. Naast mijn werk bij een onderdeel van het Ministerie van Justitie & Veiligheid, ben ik coach bij Mindful Mailen, mijn online coachingspraktijk. Ik ben de oprichter van Levend Verlies en deze site levendverlies.nl.

 

Bij het ministerie ben ik werkzaam als zorgcoördinator. In die hoedanigheid ondersteun ik collega’s die vastlopen als gevolg van een (chronische) ziekte of beperking of omdat ze anderszins te maken hebben of hebben gekregen met een verlies. Tevens ben ik verantwoordelijk voor het verder laten landen in de organisatie van het thema levend verlies. Bij dit bewustwordingsproces zet ik verschillende middelen in. Daarnaast ben ik nauw betrokken bij het onderwerp diversiteit & inclusie.

 

De werkzaamheden op het gebied van levend verlies voer ik ook uit bij Mindful Mailen en bij Levend Verlies, de site waar je nu terecht bent gekomen.

 

 

Een klein beetje persoonlijke achtergrond…

Ik heb de oogziekte retinitis pigmentosa. Dit is een ziekte waarbij het zicht langzaam verdwijnt. Deze ziekte is genetisch bepaald. Voor mij persoonlijk betekent het onder andere dat ik met een taststok loop en afhankelijk ben van spraaksoftware. Technische ontwikkelingen volg ik op de voet om zelfstandig te kunnen blijven (functioneren). Mijn oogziekte is niet alleen voor mij een levend verlies, ook voor mijn echtgenote en onze dochters is het een levend verlies geworden. Dagelijks zijn er situaties waarin ik graag zicht zou willen hebben. Mijn gezin moet mij regelmatig ondersteunen als ik iets moet doen of nodig heb waarbij het handig is als je wel iets kunt zien.

 

 

Waarom ben ik Levend Verlies gestart?

Ik ben Levend Verlies gestart omdat ik kennis en inzichten wil delen én een platform wil bieden aan iedereen die een verhaal over verlies wil delen. Het delen van ervaringen leidt vaak tot herkenning bij anderen en kan kracht geven. Daarbij ben ik ervan overtuigd dat het niet uitmaakt om welk verlies het gaat. Juist door iedereen de mogelijkheid te geven een verhaal te delen hoop ik verbondenheid te creëren. Het kan zowel gaan over jouw eigen verlies als verlies in je naaste omgeving.

 

De kennis en inzichten over levend verlies heb ik opgedaan door heel veel te lezen. Ook struin ik het internet af op bijvoorbeeld lezingen en podcasts. Daarnaast onderhoud ik goede contacten met het Landelijk Steunpunt Verlies. Tot slot ben ik ervaringsdeskundige en kan ik daardoor de theorie goed vertalen naar de praktijk.

 

Ik ben een open, eerlijk en transparant persoon. Ik hecht veel waarde aan het verbinden van mensen aan elkaar. Ik geloof in een inclusieve maatschappij waarin ook plaats kan zijn voor het bespreken van verliezen, omdat dat helpt in het omgaan met een verlies.

 

Heb je suggesties of vragen? Stuur me een mail via info@levendverlies.nl en ik neem contact met je op.