Wie ben ik?

 Mijn naam is Frank Maatman. Naast mijn werk bij een onderdeel van het Ministerie van Justitie & Veiligheid, ben ik de oprichter van Levend Verlies en deze site levendverlies.nl.

 

Bij het ministerie ben ik werkzaam als zorgcoördinator. In die hoedanigheid ondersteun ik collega’s die vastlopen als gevolg van een (chronische) ziekte of beperking of omdat ze anderszins te maken hebben of hebben gekregen met een verlies. Tevens ben ik verantwoordelijk voor het verder laten landen in de organisatie van het thema levend verlies. Bij dit bewustwordingsproces zet ik verschillende middelen in. 

 

 

Een klein beetje persoonlijke achtergrond…

Ik heb de oogziekte retinitis pigmentosa. Dit is een ziekte waarbij het zicht langzaam verdwijnt. Deze ziekte is genetisch bepaald. Voor mij persoonlijk betekent het onder andere dat ik met een taststok loop en afhankelijk ben van spraaksoftware. Technische ontwikkelingen volg ik op de voet om zelfstandig te kunnen blijven (functioneren). Mijn oogziekte is niet alleen voor mij een levend verlies, ook voor mijn echtgenote en onze dochters is het een levend verlies geworden. Dagelijks zijn er situaties waarin ik graag zicht zou willen hebben. Mijn gezin moet mij regelmatig ondersteunen als ik iets moet doen of nodig heb waarbij het handig is als je wel iets kunt zien.

 

 

Waarom ben ik Levend Verlies gestart?

Ik ben Levend Verlies gestart omdat ik kennis en inzichten wil delen. De kennis en inzichten over levend verlies heb ik opgedaan door heel veel te lezen. Ook struin ik het internet af op bijvoorbeeld lezingen en podcasts. Tot slot ben ik ervaringsdeskundige en kan ik daardoor de theorie goed vertalen naar de praktijk.

 

Ik ben een open, eerlijk en transparant persoon. Ik hecht veel waarde aan het verbinden van mensen aan elkaar. Ik geloof in een inclusieve maatschappij waarin ook plaats kan zijn voor het bespreken van verliezen, omdat dat helpt in het omgaan met een verlies.

 

Heb je suggesties of vragen? Stuur me een mail via info@levendverlies.nl en ik neem contact met je op.