Verantwoording

Deze pagina bevat kennis over levend verlies en maakt onderscheid tussen levend verlies en verlies na overlijden. Mijn kennis rond dit thema is gebaseerd op literatuur en informatie van de Belgische emeritus hoogleraar Manu Keirse, met name zijn boek Helpen bij verlies en verdriet (ISBN 9789401442879). Ik heb ook diverse podcasts en lezingen van hem beluisterd. Daarnaast heb ik in de afgelopen jaren veel gesprekken gevoerd met Klaas Jan Rodenburg, directeur van het Landelijk Steunpunt Verlies (LSV).

 

De kennis die ik heb opgedaan heb ik op deze pagina samengevat, gebundeld en waar nodig verduidelijkt. De praktijkervaring die ik in de afgelopen jaren bij mijn huidige werkgever heb opgedaan, is ook verwerkt.

 

Het is geenszins mijn bedoeling om de inhoud van dit thema opnieuw uit te vinden, maar ik wil het op een andere manier vanuit mijn visie delen.

 

Het is absoluut de moeite waard om de boeken van Manu Keirse te lezen voor nog meer achtergronden en om een bezoek te brengen aan de website van het LSV. Daarnaast is er op veel andere sites informatie terug te vinden, vaak ook gekoppeld aan een specifiek verlies.