Schrijf je verhaal

Het delen van jouw verhaal kan anderen helpen. Ieder verlies is uniek en jouw verhaal doet ertoe!

 

Het hebben van een levend verlies is een continue zoektocht naar balans tussen verdriet en perspectief. Kennis over levend verlies kan daarbij zeker helpen. Net zoals jouw verhaal anderen kan helpen, kan het lezen van andere verhalen ook jou helpen. Over en weer kan er sprake zijn van herkenning in hoe anderen met een verlies omgaan. Het kan je ook kracht geven in moeilijke tijden. Je vindt in de verhalen van anderen de erkenning van het feit dat een verlies nooit vergeten hoeft te worden. Het zal helpen bij het vinden van de balans. Het is een onderdeel van de puzzel van je leven en hoort er dus bij. Op deze site staat beschreven dat het verlies na een overlijden een bijzondere vorm van verlies is, maar integraal onderdeel uitmaakt van deze site. Ook daarover mogen dus ervaringsverhalen worden gedeeld.

 

Het schrijven zal je ook zeker een stapje verder brengen. Tijdens het schrijven van jouw verhaal duik je als het ware even naar de kern van jezelf. Je bent alleen en vertrouwt je gevoelens toe aan het scherm van je computer, laptop, tablet of smartphone. Alleen al dat proces helpt jou in het omgaan met het verlies.

 

 

Hoe werkt het precies?

 • Je stuurt jouw verhaal naar info@levendverlies.nl.
 • Ik stuur je een reactie waarin ik bevestig jouw verhaal te hebben ontvangen.
 • Ik redigeer jouw verhaal, ik let hierbij op spelling en grammatica en verander niets aan de inhoud. Zo blijft het altijd jouw persoonlijke verhaal.
 • Als ik verder geen (inhoudelijke) vragen heb, mag je ervan uitgaan dat jouw verhaal zal worden gedeeld op deze pagina.
 • Je ontvangt een mail wanneer jouw verhaal geplaatst zal worden.
 • Je verhaal blijft terug te vinden op deze pagina.
 • Wil je je verhaal niet langer geplaatst hebben op deze pagina, dan kun je hierover een mail sturen.
 • Jij geeft aan of je jouw verhaal wilt delen met je volledige naam, enkel je voornaam of zonder naam.
 • Wanneer je niet wilt dat jouw verhaal gedeeld wordt via sociale media laat je me dit weten vóór het geplaatst is. Uiteraard is jouw verhaal wel te lezen als mensen deze site bezoeken.

 

Ben je niet zo’n schrijver, vind je dat moeilijk, maar wil je wel graag je verhaal delen?

Dan kunnen we een telefonische of digitale afspraak maken. Je vertelt je verhaal dan aan mij, we gaan er samen over in gesprek en ik schrijf het verhaal voor je uit. Als we het samen eens zijn over de tekst, komt ook jouw verhaal hier te staan.

Wil je dat ik je verhaal schrijf, stuur dan een mail naar info@levendverlies.nl

Uiteraard gelden de meeste van de stappen hierboven ook wanneer ik jouw verhaal schrijf. Voor het schrijven van jouw verhaal breng ik geen kosten in rekening en we nemen er net zoveel tijd voor als nodig is.

 

Reacties

Het is mogelijk om te reageren op verhalen, mits dit op een respectvolle wijze gebeurt.

Reacties worden zo snel mogelijk na goedkeuring zichtbaar. Wanneer een reactie niet wenselijk is, behoud ik me altijd het recht voor om deze te weigeren.

Geef het aan als je niet wilt dat anderen inhoudelijk op jouw verhaal reageren.

 

Spelregels

De belangrijkste spelregels:

 • Je verhaal mag maximaal 500 woorden lang zijn.
 • Verhalen zijn persoonlijk en uniek. Er mogen geen beledigende, discriminerende of racistische opmerkingen in staan.
 • Verwijzingen naar andere (en te herleiden) personen zijn niet toegestaan zonder de uitdrukkelijke toestemming van deze personen. Die verantwoordelijkheid ligt volledig bij de indiener van het verhaal. De beheerder van deze site kan daarvoor nooit aansprakelijk gesteld worden.
 • Verwijzingen naar instanties zijn toegestaan als deze een toegevoegde waarde hebben voor jouw verhaal en geen negatieve insteek kennen.
 • Bovengenoemde spelregels zijn ook van toepassing op inhoudelijke reacties op verhalen.

 

 

Een ontmoetingsplaats

Ik hoop dat deze plek een ontmoetingsplaats zal zijn, waar je regelmatig zult komen kijken.

Naast de verhalen kan je hier ook artikelen lezen die door mij of door anderen zijn geschreven. Mocht jij een artikel willen schrijven, neem dan contact met mij op. We bekijken dan samen of de aard en inhoud van jouw artikel passen op Levend Verlies.